Ankers Trøje - et indlæg om en fin lille trøje

Som nogle måske ved, bliver mig og min kærestes hussstand udvidet i starten af november måned. Det betyder at jeg er gået igang med en masse babystrik. Jeg har aldrig før strikket baby-/børnetøj, men nu er der ikke længere nogen undskyldning. Ankers TrøjeJeg har de sidste måneder udvidet min bogsamling af opskriftsbøger med strik i små størrelser, og den samling bliver løbende forøget. Det er jo egentlig meget hyggeligt med de små projekter. En af mine yndlingsdesignere har (endnu?) ikke udgivet en bog med opskrifter. Mette der står bag Petiteknit er blandt mine absolutte yndlingsdesignere når det kommer til strikket tøj til både store og små. Jeg har efterhånden strikket en del af hendes designs, og det er nemme og simple opskrifter der er lige til at gå til - også for begyndere. Senest har jeg strikket Ankers Trøje i str. 6-9 mdr. Trøjen har jeg strikket i Sysleriget Sock Mørk Pudderrosa. Ankers Trøje er strikket oppefra og ned. Man starter ved halsen og strikker så ned. Det betyder at opskriften hele tiden kan tilpasses lidt længere arme eller maver - Det er ret smart. Trøjen er ganske hurtigt strikket - og ikke mindst brugte jeg ikke mere end 10 minutter på monteringen. Det tog lidt mere end en dag at strikke den, og nu mangler den blot én til at fylde den ud, men der må jeg lige afvente nogle måneder endnu. Sysleriget Sock Mørk PudderrosaDet er helt sikkert en trøje som jeg kommer til at strikke flere af. Opskriften går fra str. 3 måneder til 8 år, så det er en trøje der kan følge ens børn op gennem hele barndommen :) Jeg brugte lige i underkanten af tre fed Sysleriget Sock, og trøjen er blevet dejlig tyk og varm. En perfekt trøje til de kolde vintermåneder. Hvilken farve kunne du tænke dig at strikke trøjen i?