Dip Dye Sweater

Dip Dye teknikken spredt sig som en steppebrand rundt omkring i Krea-Danmark. Jeg skal helt ærligt indrømme at jeg er blevet smittet på aller groveste vis. Jeg er VILD med dip dye og måtte naturligvis derfor også i gang med Dip Dye Sweater.
Dip Dye Sweater
Det er primært dygtige strikdesigner og med-kreatrice Camilla Vad der har pustet liv i teknikken - og igen.. Jeg er fuldstændig solgt!
Mit sommerferieprojekt blev derfor en Dip Dye Sweater, strikket i mit eget Sysleriget Merino Singles. Løbelængde og strikkefasthed var nemlig lige i vinkel i forhold til foreskrevet i opskriften.
Jeg farvede tre nuancer af en lækker petroleumsblå/grøn som er en af mine alltime favoritfarver. Det er jo dejlig nemt når man selv kan bestemme farven i farvegryden. Der tre petroleumsblå nuancer blev farvet på mine Mini'er som er 20 grams fed. Der skulle ikke bruges meget mere end 40-60 gram samlet set, så der var ingen grund til at farve på 100 grams fed.
[caption id="attachment_250" align="aligncenter" width="300"]Sysleriget Merino Singles Udgangspunktet[/caption]
Sweateren er ganske hurtigt strikket oppefra og ned på pind 4. Man strikker egentlig med vrangen ud, da man vender sweateren når man er færdig med at strikke den. Vrangsiden kommer dermed til at vende ud af.
Men hvordan strikker man dip dye? Farveskiftene er Alpha og Omega på denne sweater. Den helt præcise fremgangsmåde er rigtig fint beskrevet i Camillas opskrift, og jeg kan kun opfordre til at købe opskriften for at støtte Camillas fine arbejde. Derudover er der ganske lidt monteringsarbejde, vi hader det jo alle sammen!
Jeg brugte ca. 50 gram mere af den grå til sweateren end beskrevet i opskriften, men jeg ville også gerne have den en lille smule længere end hvad der stod i opskriften. Jeg hader når bluser og sweatre bliver for korte til mig :-)

Konklusion på Dip Dye Sweater


Alt i alt er jeg super tilfreds med min Dip Dye Sweater. Den er allerede flittigt brugt, og jeg kan slet ikke vente til de kolde vinterdage. Der vil den for alvor komme til sin ret.
I galleriet nedenfor findes lidt flere billeder af min udgave af Dip Dye Sweateren.
[gallery type="slideshow" link="none" size="large" ids="250,251,252,254,255" orderby="rand"]