Om Sysleriget

Sysleriget – Håndfarvet garn er stiftet i 2015 af Malene Mortensen som også ejer Sysleriget i dag. Fra at være en fritidsbeskæftigelse i starten, blev Sysleriget i sommeren 2020 en fuldtidsbeskæftigelse og i foråret 2021 startede Sidsel i Sysleriget.

Siden jeg var helt lille har jeg været bidt af en gal strikkepind, så garn, fibre og lækre farver har altid været en stor del af mine kreative udfoldelser. I foråret 2015 blev jeg inspireret af andre håndfarvere, og derfor forsøgte jeg at med de første håndfarvede fed garn til eget forbrug. Ganske hurtigt var der på Instagram efterspørgsel efter garnet og det blev starten på Sysleriget – Håndfarvet Garn.

Al garn er produceret i vores kombinerede værksted/butik i Risskov ved Aarhus hvor vi nænsomt farver, skyller, tørrer og vinder garnet op så det bliver klar til salg. Garnet sælger vi via vores webshop, i butikken samt hos forhandlere i Danmark, Norge, Island, Sydkorea, Tyskland og Grønland.

Vi har nøje udvalgt de kvaliteter vi farver på. Vi synes nemlig det er fedest at farve på de kvaliteter vi selv synes er lækre at strikke med.

Vi bruger syrefarver beregnet til uld, og hos os er det en selvfølge at f.eks. genbruge vand, restfarve og i det hele taget ikke rutte med ressourcerne.

Hvad betyder Sysleriget?
Sysleriget stammer fra det sønderjyske begreb; “at sysle”. Med en opvækst i det sønderjyske, har jeg altid syslet, og gør det stadigvæk dagligt. Det er primært strikkepindende jeg griber til, men en sjælden gang imellem finder jeg hæklenålen eller symaskinen frem.

About ‘Sysleriget – Hand dyed yarn’
Sysleriget Handdyed is a small danish yarn and fibre dyeing kitchen studio located in Aarhus, Denmark.

Yarn dyeing started as a extension of one of Malenes other hobbies – Knitting! She couldn’t stop dying yarn, a suddenly the were yarn all over in her and her boyfriend’s apartment. She realized she had to try and sell some of the yarn – and that is why Sysleriget was founded in 2015.

Malene loves colors and squishy neat fibres, so all of the yarn bases is her own favorites she loves knitting with.

Danish DA English EN