FAQ

Betaling, forsendelse og returing

Vi pakker og sender så hurtigt som muligt, og du kan forvente leveringstid på 1-3 dage.

Ja, men vi skal vide det. Skriv som en bemærkning til din nye ordre, at du ønsker den sendt sammen med din tidligere ordre, og husk at skrive ordrenummeret på den første bestilling du lavede. Kommentarfeltet til bemærkninger finder du ved udcheckning, der hvor du også indtaster dine forsendelsesoplysninger.

Hvis du har valgt levering til pakkeshop, skal du være opmærksom på afhentningsfristen. Pakken ligger 7 dage i GLS-pakkeshop. Ved overskreden frist sendes pakken mod gebyr retur til os. Det vil sige, at ved uafhentede pakker eller pakker, hvor der er nægtet modtagelse, fratrækkes returneringsomkostningerne det beløb, der tilbagebetales, når vi modtager ordren. 

Beløbet refunderes ved Syslerigets modtagelse af pakken. 

Er din pakke mod forventning ikke blevet leveret, eller var returneringen en fejl, kontaktes info@sysleriget.dk. Husk at skrive dit ordrenummer.

Ja. Vi bytter gerne i butikken i Risskov, uanset om du har købt i webshoppen eller butikken.

Ja, vi sender med GLS i Danmark og DHL til resten af verden. Kan du ikke finde dit land i listen, så skriv til info@sysleriget.dk

Ja.

Værd at vide

Når vi modtager garnet fra spinderiet, er det i fed. Det er sådan, vi farver på det, og det er også på fed, du modtager det. Garnet vindes lettest op på en garnvinde og med et krydsnøgleapparat. Har du ikke det, kan du sætte fedet over to stolerygge, dine knæ eller om armene på en ven/mor/kæreste. Derefter klipper du fedbåndene af og finder enden (den knude med 4 tråde). Her starter du og ruller det sammen til et nøgle.

Vi anbefaler altid at vaske dit strik i hånden med uldsæbe. Gør således: Fyld en balje med håndvarmt vand og en smule uldsæbe. Læg dit strik forsigtigt ned i vandet og sørg for det er helt dækket, så alt bliver vådt. Undgå at røre for meget rundt i det, men lad det ligge ca. 5 minutter, før du hælder vandet fra og skyller sæben ud (medmindre du bruger en uldsæbe, der ikke skal vaskes ud). Rul dit strik ind i et håndklæde og tryk overskydende vand ud. Lad liggetørre på et tørt og rent håndklæde. 

TIP: Du kan med fordel tilføje 1 spiseske eddike til baljen sammen med sæben. På den måde risikerer du ikke, at farven flyder ud. Det er særligt en god idé med kraftige farver og/eller speckles.

Det er meget forskelligt. Nogle oplever, at deres færdige strik bliver ødelagt efter en centrifugering i maskinen, andre har ingen problemer. Vil du prøve det, bør du lægge det våde strik ind i maskinen sammen med et vådt eller fugtigt håndklæde og centrifugere ved lav eller mellem hastighed. Brug ikke vaskepose. Sørg altid for at teste metoden på din strikkeprøve først.

Ja, det er altid en god idé. Ved at skifte mellem fedene undgår du, at garnet pooler (dvs. at farven lægger sig i plamager samme steder på dit strik i stedet for at være jævnt fordelt). Samtidig undgår du også, at man kan se, hvor du har skiftet fed. Da fedene aldrig vil være 100 % identiske, kan der være forskel på, hvordan farven fordeler sig - også selvom de er fra samme indfarvning. Det nemmeste og pæneste er at skifte på hver omgang. Således får du ikke en masse ender der skal hæftes, og skiftet er stort set usynligt i det færdige arbejde. 

Når det er sagt, er det en smagssag, om man vil skifte. Nogle gør det ikke og ender med et godt resultat alligevel. Husk bare at holde øje med det undervejs, så du ikke står med en færdigt strikket sweater, du ikke er glad for.

Farverne vi bruger består af en masse bittesmå farvekorn, og nogle gange sætter enkelte farvekorn sig på garnet som en lille farveplet. Dette er ikke en fejl og må til en vis grad forventes med håndfarvet garn. Garn med denne type farvepletter returneres ikke. Dog selvfølgelig inden for rimelighedens grænser. Oplever du store farvepletter eller decideret fejlfarve på garnet, er du altid velkommen til at sende en mail med tydelige fotos på info@sysleriget.dk.

Nej. Syrefarvning er blot en betegnelse for den måde, vi farver uld på, hvor farven fikseres ved hjælp af syre. Vi bruger citronsyre - den samme som du bruger til at afkalke din opvaskemaskine - eller husholdningseddike. Ganske ufarligt.

Superwash behandlet garn er forarbejdet på en måde, så det kan tåle maskinvask ved høje temperaturer uden at miste sin form. Naturligt uld kan ikke tåle høje temperaturer, da det ødelægger fibrene, og ulden vil således krympe i vask. Strik med superwashbehandlet kan altså godt tåle at blive vasket i maskinen med uldsæbe. 

I forarbejdningen fjerner man de naturlige skæl fra uldfibrene med et syrebad og klor, og derefter tilføjer man et nyt beskyttende lag, der lægger sig som en film over hver fiber. Det forhindrer, at fibrene klistrer sammen, og dermed at tøjet krymper under vask. Den beskyttende film er ikke naturlig, men det er ikke allergifremkaldende eller skadeligt. 

Du kan typisk mærke, at superwash behandlet garn har en glattere overflade end almindeligt uldgarn. Nogle vil også opleve, at det kradser mindre.

Selvom superwashbehandlet garn bedre kan tåle maskinvask, bør du stadig sørge for at vaske på uldprogram og med uldsæbe. 

OBS: Silk mohair er ikke superwashbehandlet, så hvis du har denne følgetråd med i dit strik, bør du ikke vaske det i maskinen! Se ovenfor for vaskeanvisning.

Ja! Alt vores merinogarn er mulesingfrit.