Om Sysleriget - Håndfarvet Garn

Sysleriget holder til i Risskov lidt uden for Århus. Sysleriget blev grundlagt i 2015 som et hobbyprojekt, hvor Malene startede med at farve garn i køkkenet i lejligheden på 4. sal. Siden da er virksomheden vokset og har nu kombineret værksted og butik på adressen i Risskov.

Inspirationen kom fra meget af det smukke håndfarvede garn der begyndte at komme frem i byens garnbutikker, og når andre kunne håndfarve, kunne Malene også. Ganske hurtigt blev garnet ‘opdaget’ på SoMe og derefter gik det stærkt for den spirende forretning.

I 2020 gik Malene fuldtid i Sysleriget og har sidenhen ansat Sidsel og Marie. I dag har vi forhandlere i hele landet, samt i Europa og resten af verden.

Hvad betyder "Sysleriget"?

Navnet Sysleriget har baggrund i Sønderjylland, hvor virksomhedens grundlægger, Malene, er vokset op - og hvor hun lærte at strikke af sin mormor.


Sysleriget er sammensat af begrebet; “at sysle” samt ordet “rige”. Den første del handler om at 'sysle' - altså at arbejde, beskæftige sig eller pusle med noget - gerne i forbindelse med et kreativt håndværk eller en hobby. Det omfatter håndarbejde, hvor man skaber noget med hænderne uden brug af maskiner. Formålet er både praktisk og æstetisk. Den andet del er 'riget' - altså den verden vi her har skabt, hvor kreativitet og det at skabe er i fokus.