Historien bag

Sysleriget holder til i Risskov lidt uden for smukke Århus, Jyllands hovedstad.

Sysleriget blev grundlagt i 2015 som et hobbyprojekt hvor Malene startede med at farve garn i køkkenet i lejligheden på 4. sal. Inspirationen kom fra meget af det smukke håndfarvede garn der begyndte at komme frem i byens garnbutikker, og når andre kunne håndfarve, kunne Malene også.

Ganske hurtigt blev garnet ‘opdaget’ på SoMe og derefter gik det stærkt for den spirrende forretning. I 2020 gik Malene fuldtid i Sysleriget, og har sidenhen ansat Sidsel som hjælper i butikken og værkstedet. I dag har vi forhandlere i hele landet, i Europa og snart kommer endnu flere forhandlere til uden for Europas grænser.

Navnet Sysleriget har baggrund i Sønderjylland, hvor virksomhedens grundlægger, Malene, er vokset op - og hvor hun lærte at strikke af sin mormor. Sysleriget er sammensat af begrebet; “at sysle” samt ordet “rige”. Den første del handler om at sysle - altså at arbejde, beskæftige sig eller pusle med noget - gerne i forbindelse med et kreativt håndværk eller en hobby. Det omfatter håndarbejde, hvor man skaber noget med hænderne uden brug af maskiner. Formålet er både praktisk og æstetisk. Den andet del er riget - altså det kongedømme og den verden vi her har skabt, hvor kreativitet og det at skabe er i fokus.

Besøg vores butik
Møllehatten 19
8240 Risskov

Indkørsel fra Kongevellen eller Broloftet. Der er to timers gratis parkering ved butikken - husk P-skiven!

Åbningstider i butikken

Mandag: 12 -15
Tirsdag: 12 – 17
Onsdag: 12 – 15
Torsdag: 12 – 17
Fredag: 12 - 15

Se på maps