Badger and Bloom med håndfarvet garn

På Kreative Dage i Fredericia i slutningen af oktober blev vi pludselig bestormet af søde kunder der alle var på jagt efter ét fed Silk Mohair til en sweater de havde set hos Önlings stand der var en af vores nærmeste nabostande på messen. Efter en del undren fandt vi ud af, at de skulle bruge den ene Silk Mohair-tråd til en Badger and Bloom sweater hvor den ene tråd skulle være håndfarvet. Det er fremadstormende strikdesigner Anne Ventzel som står bag det smukke design.

Nu har jeg også kastet mig over den fine sweater med det fine flerfarvede bærestykke og de smukke ærmer. Jeg har aldrig tidligere strikket flerfarvestrik. Af frygt for at det ville blive grimt og være svært. Men efter at have strikket min første Badger and Bloom er jeg hooked på endnu mere flerfarvestrik - faktisk så hooked at jeg er igang med at strikke den samme sweater til resten af familien.

Jeg har strikket min første sweater i én tråd Silk Mohair og én tråd Önling no. 2. Garnet fra Önling er et nyt bekendtskab hos mig, men jeg er godt nok imponeret. Garnet er 100% uld og spundet på et lille familiedrevet spinderi i Italien. Garnet er tilmed bæredygtigt produceret. Sweateren bliver ikke helt så kraftig i strukturen som den er i originalgarnet (EcoSoft fra Isager), men strikkefastheden er lige i øjet og det lidt mere luftige udtryk er lige i min smag.

Sweateren er strikket oppefra og ned, og jeg har strikket en XS og tilpasset den i længden undervejs. En af de helt klare fordele ved at strikke top-down.

Farverne jeg har brugt er følgende:
Farve A: 'Mid Grey' - Silk Mohair + 'Grigio 0, 3559' - Önling No. 2
Farve B: 'Deep Down Under' - Silk Mohair + 'Bajkal, 3339' - Önling No. 2

Nedenfor finder du en stor oversigt over med mængdeangivelser på alle størrelser opskriften er skrevet i.