Julegaveidéer fra Sysleriget

Juletiden nærmer sig, og vi begynder så småt at gøre klar til årets juleforberedelser. Vi har allerede haft en del kunder på besøg i butikken på jagt efter inspiration til julegaveønsker. Læs med nedenfor, hvor vi har listet nogle idéer i forskellige prisklasser, så der er til både den store og den lille julegave og måske endda til mandelgaven til julefrokost i strikkeklubben. Brug forslagene som inspiration til dine egne ønsker eller find julegaven til din strikkeglade ven her.

Vi pakker meget gerne jeres gave ind. Skriv det blot i kommentarfeltet til din ordre, så pakker vi det ind i en fin gaveæske - helt gratis.

Gaver under 200 kr.

Maskemarkører
Først på listen over gaver i den billige ende er de smukke maskemarkører fra Strikkediem. Silja, som står bag, er en utroligt dygtig håndværker og lodder selv hver enkelt lille maskemarkør. De findes i en lang række farver der kan sammensættes på kryds og tværs og pynter ethvert strikketøj. Maskemarkørerne koster 39,- kr. pr. styk og bliver pakket ind i en fin lille cellofanpose med visitkort og klistermærke.

Har du brug for rigtig mange maskemarkører uden så meget lir, er æsken fra Merchant & Mills et perfekt valg. I æsken får du ca. 100 maskemarkører til 65,- kr..

Strikketilbehør
Enhver strikker har brug for en god saks og et solidt målebånd! Den fine storkesaks fra Prym er både god at klippe med og fin at se på, og så koster den kun 89,- kr.

Målebåndet fra PetiteKnit er af bedste tyske kvalitet og koster ligeledes 89,- kr.
Fra PetiteKnit har vi også de uundværlige maskewires "Put Your Stitches on Hold" til 19,- kr.

Prym Uldshaver er vores foretrukne redskab til at genopfriske strik der er godt brugt og fnuldret. Den elektriske uldshaver skærer nænsomt fnulderet af uden at trække i og slide unødigt på din strik. 195,- kr.

Pleje og velvære
I den billige ende af spektret kan du stadig godt give en lækker wellnessgave til din strikkeven. Produkterne fra Munkholm er utroligt behagelige og blide mod huden, samtidig med at deres lette duftnoter giver en ekstra følelse af luksus. I denne prisklasse finder du både verdens bedste håndsprit, håndsæbe, læbebalsam, supersalven og deres geniale Englesalve som er god til alt fra læber og tørre strikkehænder til røde babynumser og -kinder.
For lige over 200 kr. kan du få Munkholms skønne håndcreme, som vi har i 3 forskellige varianter (Tip: alle 3 kan prøves i butikken i Risskov).

Gaver i prisklassen 200-500 kr.

Af gaver i prisklassen 200-500 kr. har vi blandt andet et bredt udvalg af strikkebøger. Giv eksempelvis den populære bog af Lærke Bakker, "Strik", eller en af de smukke opskriftsbøger fra Laine, "52 weeks of Socks" og "52 weeks of Shawls" med opskrifter på henholdsvis sokker og sjaler til hver uge i året.

Tilbehørssættet fra Pony er en ren luksusgave til strikkeren der har alt - og så endda inden for en relativt overskuelig budgetramme. I tilbehørssættet finder du både en storkesaks, snoningspind, uldnåle i 3 forskellige størrelser, maskeholder, maskeopsamler/hæklenål og maskemarkører. Sættet er pakket ind i et fint filtetui med knaplukning, som passer perfekt i strikketasken. Sættet koster 350 kr.

KnitPro Krydsnøgleapparat er et uundværligt redskab til den garvede strikker, der ofte strikker med håndfarvet garn. Det gør opvindingen markant nemmere og hurtigere og laver det fineste garnnøgle. Krydsnøgleapparatet fra KnitPro koster 270,- kr.

(Tip: se også det smukke krydsnøgleapparat fra Scheepjes i valnøddetræ længere nede i kategorien "Gaver i prisklassen 500-1000 kr.")

Til krydsnøgleapparatet har man naturligvis også brug for en garnvinde, og den smukke garnvinde i træ fra Scheepjes fuldender sættet, så modtageren altid vil kunne vinde sit garn op derhjemme. Garnvinden koster 300,- kr.

(Tip: Garnvinden er fx en god gave fra partneren, der er træt af at skulle holde garnet, mens den strikkegale vinder det op i hånden 😉 En slags fælles gave kan man måske kalde det)

For under 500 kr. kan du få et startersæt af de populære Seeknit udskiftelige rundpinde. Sættene findes i tre størrelser, som indeholder 3-5 sæt tipper i små, mellem eller store størrelser med tilhørende wirer. Størrelse Small og Medium koster 390,- kr, mens størrelse Large koster 525,- kr.

Gaver i prisklassen 500-1000 kr.

Scheepjes krydsnøgleapparat er et af de slags funktionelle apparater, man faktisk godt gider have stående fremme derhjemme. Det er lavet i smukt mørkt valnøddetræ og gør det til en ren fryd at vinde det håndfarvede garn op. Krydsnøgleapparatet fra Scheepjes koster 750,- kr.

Det udskiftelige rundpindesæt fra Pony Perfect er vores ultimative yndlingssæt at strikke med. Der er den helt rigtige tyngde i de smukke træpinde, tipperne er dejligt spidse (hvilket vi godt kan lide), og så er wiren blød og medgørlig, når man strikker med magic loop. Sættet indeholder 5 pindestørrelser og 3 kabler og er et rigtig godt sæt til strikkeren, der enten er nybegynder eller har strikket noget tid og gerne vil opgradere oplevelsen med lækre strikkepinde i høj kvalitet. Vi har alle størrelser i pinde og kabler, som kan tilkøbes, hvis man mangler en størrelse. NYHED: Som noget helt nyt fås sættet også med korte tipper på 10,5 cm. Tjek det ud her. Begge sæt koster 560,- kr.

Strikketasken fra Minuk Bags er håndlavet af Antje i Hamborg og har den perfekte størrelse til både strikketøjet, en bærbar computer og hvad man ellers har med sig på farten. På indersiden er der både store og små lommer til strikkepinde, saks, maskemarkører og andet dims. Strikketasken fås i forskellige farver og koster 900,- kr.

Gaver over 1000 kr.

Det udskiftelige rundpindesæt Koshitsu fra Seeknit er enormt populært og særligt kendt for dets smarte rotationsled. Koshitsu er en ældgammel behandling, der gør det stærke bambusmateriale endnu stærkere. Koshitsu giver en mere hård og stærk overflade, der samtidig har den naturligt bløde fornemmelse af bambus. Alle rundpindene har et rotationsled, mellem pind og kabel som gør, at kablet ikke snor sig og er i vejen. Det smukke japanske og vatterede bomuldsetui kan fås i 4 farver. Sættet fås både med 14 cm tipper ("All Time Luxury") og tipper på 12,5 og 10 cm, begge til 1275,- kr.

Garngaver og glædelig jul

Vi håber, I har fundet lidt inspiration til julegaver til jeres kære eller til jeres egen ønskeseddel. Du kan også gå på opdagelse i tilbehørskategorien på webshoppen. Er du på jagt efter garn til en gave, men er du i tvivl om mængder, så tøv ikke med at skrive til sidsel@sysleriget.dk

Er du stadig helt på bar bund, kan du også altid købe et gavekort til Sysleriget.

Ønsker du gaven pakket ind, noterer du det blot i kommentarfeltet. Vi pakker ind ganske gratis 😊

Rigtig glædelig jul fra
Malene & Sidsel

PS. Husk, du også kan strikke årets nissehue til børnene eller børnebørnene med de fine strikkekits i valgfri rød farve 🎄

Vi står altid til rådighed ved spørgsmål på mail sidsel@sysleriget.dk