Garnfarvning behind the scenes #3

Denne gang er vi nået til sidste del af garnfarvningen. I første del (som du kan læse her) gjorde vi garnet klar til farvning, i anden del (som du kan læse her) lagde vi farve på garnet, og i dag viser vi den resterende del af processen.

Garnet skylles

Når garnet er kølet helt af, skylles det for at få potentiel overskudsfarve ud. Vi vasker det nænsomt med en neutral uldsæbe (vi bruger denne) og trykker det meste af vandet ud. For at spare mest muligt på vandforbruget i produktionen, genbruger vi vaskevandet af flere omgange og skifter det først, når det er nødvendigt. Den lille smule farve der kommer ud i vandet sætter sig nemlig ikke på de næste fed, fordi det kræver den rette syrebalance (som vi beskrev i kapitel 1).

Opvinding og banderoler

Derefter kommer garnfedene i vaskeposer og får en let centrifugering i vaskemaskinen, før de hænges til tørre. Når garnet er tørt, som regel dagen efter, er det klar til at blive vundet op.

Til sidst skal der banderoler på. Vi har stempler til de fleste af farverne og skriver resten i hånden. Hver banderole får farvens navn på og samles.

Nu er garnet klar! Det meste af garnet pakkes direkte i kasser og sendes ud til jer, der har handlet på webshoppen, eller det bliver hængt op i butikken. Andet pakkes samlet og bliver sendt til vores forhandlere. Vi sender pakker til hele verden og synes, det er så hyggeligt at tænke på, at det garn vi står med i hænderne her, måske snart kommer på strikkepindene på den anden side af jorden.  

Vi har altså garnet i hænderne mange gange, inden det sendes ud til jer, og vi elsker hvert enkelt skridt i processen. Hvert trin har ligesom sit eget kreative eller meditative aspekt, og vi nyder at kredse for detaljerne. Det er fantastisk at skabe produkter, som andre mennesker får glæde af og omdanner til deres eget kreative projekt. Det er også derfor, vi bliver så glade, når I deler jeres projekter med hashtagget #sysleriget på Instagram. Så føler vi nærmest, vi får lov at have garnet i hænderne igen.

Tak fordi I ville læse med! God weekend og kærlig hilsen

Team Sysleriget