Garnfarvning behind the scenes #3

Denne gang er vi nået til sidste del af garnfarvningen. I første del (som du kan læse her) gjorde vi garnet klar til farvning, i anden del (som du kan læse her) lagde vi farve på garnet, og i dag viser vi den resterende del af processen.

Garnet skylles

Når garnet er kølet helt af, skylles det for at få potentiel overskudsfarve ud. Jeg vasker det nænsomt med en neutral uldsæbe (jeg bruger denne) og trykker det meste af vandet ud. For at spare mest muligt på vandforbruget i produktionen, genbruger jeg vaskevandet af flere omgange og skifter det først, når det er nødvendigt. Den lille smule farve der kommer ud i vandet sætter sig nemlig ikke på de næste fed, fordi det kræver den rette syrebalance (som vi beskrev i kapitel 1).

Opvinding og banderoler

Derefter kommer garnfedene i vaskeposer og får en let centrifugering i vaskemaskinen, før de hænges til tørre. Når garnet er tørt, som regel dagen efter, er det klar til at blive vundet op. Vi bruger en elektrisk garnvinder - i starten gjorde jeg det bare i hånden, men der er meget tid (og mange håndledskræfter) sparet med det geniale apparat!

Til sidst skal der banderoler på. Vi har stempler til de fleste af farverne og skriver resten i hånden. Hver banderole får farvens navn på og samles.

Nu er garnet klar! Det meste af garnet pakkes direkte i kasser og sendes ud til jer, der har handlet på webshoppen, eller det bliver hængt op i butikken. Andet pakkes samlet og bliver sendt til mine forhandlere. Vi sender pakker til hele verden, og der er sjældent en dag, hvor der ikke sendes mindst et par pakker ud af Danmark.

Jeg har altså garnet i hænderne mange gange, inden det sendes ud til jer, og jeg elsker hvert enkelt skridt i processen. Hvert trin har ligesom sit eget kreative eller meditative aspekt, og jeg nyder at kredse for detaljerne. Det er fantastisk at skabe produkter, som andre mennesker får glæde af og omdanner til deres eget kreative projekt. Det er også derfor, vi bliver så glade, når I deler jeres projekter med hashtagget #sysleriget på Instagram. Så føler vi nærmest, vi får lov at have garnet i hænderne igen.

Tak fordi I ville læse med! God weekend og kærlig hilsen

Malene & Sidsel